Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofiecafé Twente: Socratisch gesprek over de vraag Moet je chaos bestrijden?

7 april 14:00 - 16:00

€12,50

U dient zich voor deelname aan deze bijeenkomst vooraf aan te melden via het e-mailadres: secretaris@filosofiecafetwente.nl. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen.

April is de Maand van de Filosofie. Dan worden door heel Nederland filosofische activiteiten georganiseerd rondom een telkens wisselend thema. In 2024 is dat ‘Chaos’ (zie ook https://www.maandvandefilosofie.nl). Over dit thema gaan we een socratisch gesprek voeren. 

Deze dialoogvorm begint met een fundamentele filosofische vraag, in dit geval ‘Moet je chaos bestrijden?’, die je niet kunt beantwoorden door het verzamelen van (nog meer) informatie, maar alleen door er goed over na te denken en er met anderen over van gedachten te wisselen.
In het socratisch gesprek wordt deze vraag onderzocht aan de hand van een concreet geval dat door een van de deelnemers wordt ingebracht. De volgende stap is het komen tot een zogenaamde kernbewering over deze gebeurtenis. Door de rechtvaardiging van de kernbewering te onderzoeken, kom je uiteindelijk op een of meer algemene uitspraken of principes die een antwoord vormen op de uitgangsvraag. Daarbij is het streven om te komen tot consensus, maar als dat niet mogelijk blijkt, wordt wel duidelijk waarin de deelnemers van mening verschillen.

Zie hier voor meer informatie: https://www.filosofiecafetwente.nl/bijeenkomst/socratisch-gesprek-onder-begeleiding-van-timon-meynen/

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Openbare Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
Enschede, 7511 GM Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filosofiecafé Twente
E-mail
info@filosofiecafetwente.nl
Bekijk de site van Organisator