Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mw Tine Wilde : Soulspace

13 oktober 2019 14:00 - 16:00

€10

Socrates noemde het zijn Daimonion: een verborgen reisadviseur die hem beschermde op zijn levensreis door hem te weerhouden van iets dat hij op het punt stond uit te voeren. Socrates luisterde altijd zeer zorgvuldig naar deze gids, want volgens hem kwam deze stem van de Godheid. Kunnen we de Daimonion van Socrates vergelijken met wat wij God of Beschermengel noemen? Of heeft het meer weg van iets dat de (para)psychologen een mentale radar noemen: een functie van het menselijk onderbewustzijn? Misschien is het enkel een ander woord voor `lot’? Wat het ook moge zijn, het is iets onzichtbaars en verborgen, maar desalniettemin actief buiten of binnen in onszelf als een vorm van geïntensiveerde kennis.

In deze lezing onderzoekt filosoof en kunstenaar Tine Wilde de Daimonion van Socrates in relatie tot het concept van religieuze ervaring aan de ene kant en de artistieke processen die de kunstenaar gebruikt bij het maken van nieuw werk aan de andere kant. Met als doel aan te tonen dat de Daimonion een teken is van ons evolutionair potentieel.

Soul Space
Deze lezing is onderdeel van een groter project waaraan zij vanaf 2016 werkt en nu zijn beslag krijgt in een publicatie die op 17 november aanstaande zal worden gepresenteerd bij Perdu in Amsterdam. U kunt het project volgen via deze link:
http://www.tinewilde.com/soulspace.htm.

Biografie
Dr. Tine Wilde leeft en werkt in Amsterdam. Zij studeerde fine art aan de AKI Academie voor Kunst & Design in Enschede en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde aan dezelfde universiteit op een combinatie van filosofie en kunstwerken in project Do not Erase en publicatie Remodel[l]ing Reality. Meer informatie is te vinden op haar website: http://www.tinewilde.com.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie: