Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofiecafé Twente: Corrie Haverkort over ‘Van woede naar redelijkheid’

19 januari 2020 14:00 - 16:00

€ 10
Zondag 19 januari 2020 geeft Corrie Haverkort een lezing over Van woede naar redelijkheid in Metropool Muziekcafé Enschede. Het bestuur van het Filosofiecafé Twente en het Wilminktheater/Muziekcentrum Enscheden nodigen u hiervoor van harte uit. Inloop vanaf 13.30 uur en de lezing begint om 14.00 uur.

Woede en vergelding

Een van de heftigste emoties bij het samenleven met anderen, zoals familie, vrienden of collega’s dringt zich op als we vinden dat ons onrecht wordt aangedaan. We zijn verontwaardigd, kwaad of zelfs woedend als we denken dat iets niet klopt, niet rechtvaardig is. Dat ons iets is aangedaan wat absoluut niet had gemoeten. En voordat we het ons zelf bewust zijn hebben we al allerlei gedachten in ons hoofd hoe we het de ander betaald gaan zetten. Door koppig te zwijgen, met een deur te slaan of door het de ander eens goed onder de neus te wrijven. Vergelding ligt op de loer. Er moet immers recht gedaan worden! Maar wat is dat eigenlijk: recht doen?

Denkbeweging

Rekening houden met ieders eigen idee van rechtvaardigheid, ieders eigen ‘waarheid’ is niet eenvoudig. Tijdens de filosofie lezing maakt Corrie Haverkort een denkbeweging met het publiek waarbij zij de filosofie van Kant, Nussbaum en Sen, toepast op concrete dilemma’s die zich voordoen in ons dagelijks leven. Samen onderzoeken we of filosofie bij deze zoektocht kan ondersteunen.

Locatie: Muziekcafé Metropool
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Entree: 10 euro inclusief kop koffie of kop thee
Jongeren half geld
Er zijn kaarten bij de zaal verkrijgbaar, contant betalen.

Aanmelden
U kunt zich vooraf opgeven door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag een kaartje te reserveren door € 10,00 over te maken op NL 91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. de Stichting Filosofiecafé Twente onder vermelding van ‘Haverkort’’
Zie voor contactgegevens en een overzicht van de lezingen in het nieuwe seizoen: www.filosofiecafetwente.nl

 

Gegevens

Datum:
19 januari 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Site:
https://www.filosofiecafetwente.nl/bijeenkomst/mw-corrie-haverkort/

Locatie

Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
Enschede, 7511 PG Nederland
+ Google Maps

Organisator

Filosofiecafé Twente
E-mail
info@filosofiecafetwente.nl
Bekijk de site van Organisator